top of page
  • Foto van schrijverChrista Schep

Verwachte uitgaven voor je verblijf in Valencia

Bijgewerkt op: 12 jul. 2022

In Nederland ben je wel gewend om te weten hoeveel alles kost, maar in een ander land kan dat heel anders zijn. Spanje is een erg goedkoop land wat betreft het dagelijks leven.

Even op een rijtje wat je ongeveer kunt verwachten aan uitgaven voor huisvesting, vliegtickets en hoeveel je kwijt kunt zijn aan eten en drinken. Natuurlijk is het aan jezelf hoe duur of goedkoop jij jouw verblijf wilt of kunt maken.


Huisvesting


Een kamer verschilt in prijs, mede afhankelijk van de ligging van de wijk. Zo is de wijk Ruzafa bijvoorbeeld wat duurder dan andere wijken. Ook de grootte van een kamer speelt mee. Een gemiddelde prijs voor een kamer ligt rond de 400 euro per maand.


Vliegticket


Vliegen van Nederland naar Valencia en terug hoeft niet duur te zijn, vooral als je met Vueling, Transavia of Ryanair vliegt. Ook een goede tip: vlieg vanaf Rotterdam airport! Daar vind je momenteel de goedkoopste tickets. Je vliegt hier met transavia. Kijk op skyscanner om vliegtickets te vergelijken.


Openbaar vervoer in de stadEr zijn 10 metro- en tramlijnen die je onderling kan combineren om overal in de stad te kunnen komen. Een enkele reis voor de metro kost €1,50 .  Je kan ook de bono SUMA kopen voor € 8 (plus €1 om op te kunnen laden), inclusief 10 ritten, met de mogelijkheid om over te stappen van de metro of tram naar de bus en omgekeerd. Al deze kaartjes zijn te koop bij de metro- of tram stations.  Een enkele reis met de bus, waarnaartoe dan ook, kost ook €1,50.


Fietsen in Valencia


In Valencia kun je heel goedkoop een fiets kopen en daarna weer doorverkopen op Wallapop (de Spaanse marktplaats). Ook is er Valenbici, dit is een soort gedeeld fietssysteem. De fietsstations zijn op bepaalde plekken in de stad te vinden. (Helaas zijn deze fietsen vaak niet meer in de beste staat). Je hebt ook Kleta bikes, dat is hetzelfde als in Nederlands de swap fietsen. Je "huurt" de fiets en betaalt een bepaald bedrag per maand. Voor een periode van twee maanden is dat €31,- per maand en vanaf 3 maanden is dat €24,80 per maand. Als er iets met je fiets is, wordt deze kosteloos gerepareerd en je bent verzekerd voor diefstal.


Boodschappen


Boodschappen doen in Valencia is erg goedkoop. Er zijn verschillende supermarkten. De Mercadona is de grootste en meteen ook de goedkoopste, al hebben ze hier ook de Lidl op sommige plekken die ook goedkoop is. Mercadona supermarkten vind je bijna op elke hoek van de straat. Ook de supermarkt Consum is veel in de stad te vinden, maar Consum is wat duurder. Voor gemiddeld 40 euro kun je boodschappen doen voor een week.
Buiten de deur eten en drinken


Als je weleens eerder in Spanje bent geweest dan is je vast wel opgevallen dat veel Spanjaarden buiten de deur eten. Dit komt omdat het over het algemeen zo goedkoop is. Bij een heel Spaans tentje drink je een koffie voor slechts €1,20 en een broodje voor €3,- De belangrijkste maaltijd van de Spanjaarden is de middagmaaltijd. Je krijgt in een restaurant vaak een voor-, hoofd- en nagerecht. (een menu del dia) Je hoeft daarna de rest van de dag niet veel meer te eten. Er zijn plekken waar je een menu del dia voor nog geen €9,- eet.


Merel (36) en Christa (34) wonen in Valencia en zijn The Palmtree Project gestart met als visie om jongeren een nuttig tussenjaar aan te bieden waarin ze een nieuwe taal leren, kennismaken met de Spaanse cultuur en aan persoonlijke ontwikkeling doen.61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page