top of page

Coaching
 

Coaching...het klinkt heel leuk, maar wat is het nou eigenlijk?

Coaching is een middel om jou te helpen groeien door er (nog beter) achter te komen wie je bent en wat je wilt in het leven. Jouw coach is er om jou in dit proces te ondersteunen en te begeleiden en om je dieper over jezelf na te laten denken door de juiste vragen te stellen en de tijd te nemen om naar je te luisteren. 

Zelfbewustzijn vergroten

Een van de grootste voordelen van coaching is dat het je zelfbewustzijn vergroot. Tijdens je 1:1 gesprekken met je eigen coach leer je meer over je persoonlijkheid, over wat je voelt en over waarom je doet wat je doet. Het is een mooi proces om te ontdekken wie je werkelijk bent en wat je diep van binnen wilt. Want dat is weer super belangrijk wanneer je beslissingen moet nemen voor de toekomst. 

Keuzes maken 

Je zit namelijk in een fase van het leven waarin er veel veranderingen en uitdagingen op je pad komen. Je moet beslissingen nemen over je opleiding, je toekomstige carrière, je relaties en zelfs over je persoonlijke identiteit. Het zijn belangrijke keuzes die je toekomst kunnen beïnvloeden. Onze coaching kan je helpen bij het leren wat je wilt in het leven en bij het maken van keuzes die bij je passen en je gelukkig maken. 

Plan van aanpak

Daarnaast kan je coach je ook helpen bij het stellen van doelen en het maken van een plan van aanpak. Samen kun je je doelen helder formuleren en de stappen bedenken die je kunt nemen om ze te bereiken. Dat geeft je richting, focus en motivatie, zodat je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is en gemotiveerd blijft om je doelen na te streven.

Obstakels identificeren

Tijdens de coachingssessies helpt jouw coach je om hindernissen te herkennen die je misschien tegenhouden. Dit kunnen bijvoorbeeld bepaalde gedachtes zijn over jezelf of over het leven, of bepaalde heftige gebeurtenissen in je leven die nog steeds invloed je hebben. Samen bedenken jullie manieren om die obstakels te overwinnen. Of het nu gaat om het opbouwen van zelfvertrouwen, veerkracht of het verbeteren van bepaalde gewoontes, je zult groeien en beter in staat zijn om uitdagingen aan te gaan.

Je verhaal kwijt kunnen 

Onze coaching biedt je een veilige en ondersteunende omgeving om je gedachten en gevoelens te uiten. Je coach is als een vertrouwelijke gesprekspartner die zonder oordeel naar je luistert en je aanmoedigt om open te zijn over je zorgen, angsten en twijfels. Dit kan je helpen om je te leren praten over wat je voelt, je stress te verminderen en beter om te gaan met de druk die je kunt ervaren.

1.png
1.png
1_edited.jpg
1_edited.jpg
Schermafbeelding 2023-05-18 om 19.31.11.png
Schermafbeelding 2023-05-18 om 19.31.04.png

Wat hebben andere deelnemers bereikt met coaching?

"Meer zelfverzekerdheid"

"Meer liefde voor mezelf gekregen"

"Geleerd dat het goed is om ook leuke dingen te doen en echt even je rust te pakken en te ontspannen in plaats van altijd maar door te gaan met school/werk"

"Uitdaging met mezelf aangegaan"

"Zelfstandigheid en weten wie ik ben"

"Meer weten over wat ik wil in het leven en hoe ik in het leven sta"

"Om verwachtingen van anderen los te laten en te doen wat voor jou goed is"

"Dat ik naar mijn eigen gevoel moet luisteren" 

"Dat je echt zelf aan kon geven waar je het over wilde hebben zonder enig oordeel"

"Je kan heel diep ingaan op privé onderwerpen en het voelt vertrouwd en ik voelde me oprecht gehoord"

"Dat je alles kon vertellen en je er goed advies op kreeg"

WhatsApp Image 2022-11-15 at 5.14.20 PM.jpeg

Merel als coach

Intuïtief. Ik ben een empatisch en intuïtief persoon. Mijn intuïtie stelt me in staat om aandachtig naar je te luisteren, de essentie van jouw verhaal te begrijpen en de juiste vragen te stellen. Samen zullen we de (onbewuste) patronen verkennen en nieuwe inzichten ontdekken die jou helpen bij het nemen van beslissingen en het bereiken van persoonlijke groei.

 

Doelgericht. Ik ben een praktisch en doelgericht persoon. Ik help je om heldere doelen te stellen en concrete stappen te zetten om ze te bereiken. Met mijn focus en vastberadenheid begeleid ik je op een resultaatgerichte manier. Samen zullen we obstakels identificeren en tools ontwikkelen om ze te overwinnen. Ik ben er om je te motiveren, je verantwoordelijk te houden en je te ondersteunen bij elke stap in je proces.

Humoristisch. Wie zegt dat pijnlijke dingen niet ook af en toe grappig kunnen zijn? Ik geloof in de kracht van lichtheid en plezier tijdens ons coachingstraject. Ik creëer een ontspannen sfeer waarin je je op je gemak voelt en jezelf kunt zijn. Samen kunnen we lachen en waar nodig de zwaarte van situaties verlichten. Ik ben er voor je om je te begeleiden en om ons coachingstraject leuk en inspirerend te maken.

pexels-karolina-grabowska-4207892.jpg
IMG_1264.jpg

Christa als coach

Warm. Ik straal empathie en warmte uit, waardoor je je meteen op je gemak kan voelen bij mij. Ik bied een veilige omgeving waarin je je vrij voelt om je gedachten en gevoelens te delen. Met mijn warmte moedig ik je aan om jezelf te zijn en help ik je om met compassie naar jezelf te kijken. Ik ben er altijd om je te helpen, te steunen en te inspireren in jouw persoonlijke proces.

Meelevend. Als coach leef ik sterk met je mee en ben ik er om je te ondersteunen en je uitdagingen te begrijpen. Ik luister met volledige aandacht naar je verhaal. Samen zullen we werken aan het verkennen van mogelijkheden, het overwinnen van obstakels en het bereiken van jouw doelen. Ik sta naast je tijdens jouw reis en moedig je aan om de beste versie van jezelf te zijn.

Open. Ik creëer een veilige ruimte waarin je vrijuit kunt spreken en jezelf kunt zijn. Met mijn eigen openheid inspireer ik je om diepgaande inzichten te verkennen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Samen zullen we een pad van groei bewandelen, waarbij ik jouw unieke reis met open armen ontvang.

pexels-karolina-grabowska-4207892.jpg

Hoeveel coachingsessies krijg ik?

Kies je pakket A, dan krijg je drie 1:1 coaching sessies met je coach. Kies je pakket B of C, dan krijg je 8 1:1 sessies; elke week één. Het voordeel van een wekelijkse sessie is dat je intensiever aan jezelf kan werken en grotere stappen kan zetten in je persoonlijke ontwikkeling. Struggle je op dit moment ergens mee? Ervaar je veel stress en/of paniek? Moet je grote keuzes maken? Of heb je mentale problemen (gehad)? Dan raden we je altijd aan om pakket B of C te kiezen. Zodra je weer terug in Nederland bent krijg je nog een online follow-up gesprek met je coach. 

Hoe ziet een coaching sessie in het project eruit? 

De coaching sessies vinden altijd buiten plaats (tenzij het weer het niet toe laat) en duren ongeveer 1,5 uur. Je kan hierbij samen met jouw coach ergens in het park zitten of juist wandelen, waar op dat moment behoefte aan is. Je coach stelt je vragen en luistert naar jouw persoonlijke verhaal. Hoe voel je je over jezelf? Waar loop je tegenaan? Wat wil je veranderen? Na de eerste coaching sessie stel je bepaalde doelen vast waar je tijdens (en na) het project aan wilt werken.

Hoe wordt mijn voortgang vastgelegd?

Om de coaching overzichtelijk te houden werken we met een systeem dat Trackler heet. Dit is een website en een app die je kunt downloaden op je telefoon. In dit systeem wordt alles wat betreft de coaching veilig vastgelegd en bijgehouden: afspraken, doelen, je voortgang en individuele opdrachten. 

Wat wordt er van mij verwacht in een coachingsessie?

We begrijpen dat het spannend kan zijn om persoonlijke dingen over jezelf te delen, zeker omdat je je coach aan het begin nog niet goed kent. Toch willen we aan je vragen om zo open mogelijk te zijn in de coaching sessies en om alles wat relevant is over jezelf te delen. Daarnaast verwachten we van je dat je je aan gemaakte afspraken houdt met je coach en de individuele opdrachten serieus neemt.

Wie wordt mijn coach?

Op basis van ons kennismakingsgesprek en de informatie die je hebt ingevuld in het inschrijfformulier bepalen wij wie jouw coach wordt. Dit hoor je twee weken voor de start van jouw project. 

Image by Mónica Ballester
"Ik heb heel veel geleerd tijdens dit project. Je leert een taal in het buitenland waar ze deze taal ook spreken, waardoor je het heel snel oppikt en wat het nog leuker maakt. En het stukje coaching erbij is heel nuttig, en dat trekt ook juist mensen aan waarvan je zeker weet dat ze open willen staan voor anderen, wat een veilig gevoel in de groep creëert. Ik heb heel veel geleerd van zowel Spaans als coaching en ik weet zeker dat iedereen die meedoet aan dit project achter dingen komt van zichzelf wat ze nog nooit eerder wisten. Ik heb ook echt vrienden gemaakt voor het leven en ik ben heel dankbaar dat ik deze mensen heb mogen ontmoeten. Ik heb het echt zo leuk gehad hier."

Simon (22)

bottom of page