top of page

Coaching
 

Coaching. Klinkt leuk, maar wat is het nou eigenlijk?

Coaching is een middel om jou te helpen groeien als persoon door meer inzicht te krijgen in wie je bent, wat je wilt in het leven en hoe je dat kunt bereiken. Ons coachingstraject helpt jou jezelf verder te ontdekken, te onderzoeken waar je tegenaan loopt in het leven en wat je nog kunt overwinnen om verder te groeien. Jouw coach is er om jou meer zelfinzicht te geven en je te ondersteunen en begeleiden in je proces van groei. Lees hieronder meer over wat er bij dat proces komt kijken.

Je verhaal kwijt kunnen

Onze coaching biedt een veilige en ondersteunende omgeving voor jou om je gedachten en gevoelens te uiten. Je coach is als een vertrouwelijke gesprekspartner die zonder oordeel naar je luistert en je aanmoedigt om open te zijn over je zorgen, angsten en twijfels. Dit kan je helpen om te leren praten over wat je voelt en je emoties en gedachten een plek te geven. 

Leer jezelf  kennen

Een van de grootste voordelen van coaching is dat je jezelf beter leert kennen en je zo bewuster wordt van jezelf. Zowel tijdens de workshops als de 1:1 gesprekken met je coach leer je meer over je persoonlijkheid, over wat je voelt en over waarom je doet wat je doet. Het is een mooi proces om te ontdekken wie je werkelijk bent en wat je diep van binnen wilt, want dat helpt je beslissingen te maken die dichtbij jezelf staan en je echt gelukkig maken.

Doelen leren stellen

Je zit in een fase van je leven waarin er veel veranderingen en uitdagingen op je pad komen. Je moet misschien beslissingen nemen over je opleiding, je toekomstige carrière, relaties en zelfs over je eigen identiteit. Onze coaching kan je helpen bij het maken van keuzes door te onderzoeken wat voor jou belangrijk is. Samen kun je je doelen helder formuleren en de stappen bedenken die je kunt nemen om ze te bereiken. Dat geeft je richting, focus en motivatie, zodat je je kunt concentreren op wat jij echt belangrijk vindt en gemotiveerd blijft om je doelen na te streven.

 

Obstakels identificeren

Tijdens je coachingstraject helpt jouw coach je om obstakels te herkennen die je misschien tegenhouden om je doelen te bereiken of om veranderingen in je leven aan te brengen. Voorbeelden van obstakels zijn: bepaalde gedachtes over jezelf of over het leven of bepaalde dingen die je hebt meegemaakt die nog steeds invloed je hebben. Samen bedenken jullie manieren om die obstakels te overwinnen, of het nu gaat om het opbouwen van zelfvertrouwen, veerkracht of het verbeteren van bepaalde gewoontes; je zult groeien en beter in staat zijn om uitdagingen aan te gaan.

Vertel jezelf een ander verhaal

Tijdens de coachingssessies ga je onderzoeken hoe je tegen jezelf praat en wat je gelooft over het leven. Gebruik je positieve, ondersteunende woorden of ben je streng voor jezelf?Je coach helpt je dit te ontdekken en om eventuele negatieve of beperkende gedachtes die je hebt om te buigen naar meer positievere, constructieve gedachtes en overtuigingen. 

Oefenen, oefenen, oefenen

Tijdens je coachingstraject ga je aan de slag met verschillende tools en oefeningen om obstakels te overwinnen en uit je comfortzone te treden. Dit kunnen oefeningen zijn tijdens de workshops, maar ook persoonlijke oefeningen die je van je coach krijgt en passen bij jouw specifieke doel of situatie.

Word de beste versie van jezelf!

Het uiteindelijke doel van je coachingstraject is om jezelf (nog) beter kennen, jezelf te accepteren voor wie je bent en daardoor nog dichterbij jezelf te komen. En dit helpt je om uiteindelijk de allerbeste versie van jezelf te worden!

Wat hebben andere deelnemers bereikt met coaching?

"Meer

zelfverzekerdheid"

"Zelfstandigheid en

weten wie ik ben"

"Geleerd dat het goed is om ook leuke dingen te doen en echt even je rust te pakken en te ontspannen in plaats van altijd maar door te gaan met school/werk"

"Dat ik naar mijn

eigen

gevoel moet

luisteren" 

"Uitdaging met

mezelf aangegaan"

"Meer liefde voor

mezelf gekregen"

"Meer weten over

wat ik wil in het leven en

hoe ik in het leven sta"

"Om verwachtingen van

anderen los te laten en te

doen wat voor jou

goed is"

"Dat je alles kon vertellen

en je er goed advies

op kreeg"

Hola, wij zijn Merel & Christa:
jullie coaches en begeleiders tijdens het project!

WhatsApp Image 2023-05-15 at 14.42.25.jpeg
WhatsApp%20Image%202020-09-30%20at%2017.46_edited.jpg
E188886A-D222-42CC-ABB1-675F837F0320_edited.jpg

FAQ

Is het erg als ik geen ervaring met coaching heb?

Nee, dit is helemaal geen probleem! Het belangrijkste is dat je er voor open staat en gemotiveerd bent om over jezelf te leren.

Ik heb al therapie en/of coaching gehad in het verleden; is deze coaching nog nuttig voor mij?

Vaak zien we dat onze coaching een praktische of juist verdiepende aanvulling zijn op wat je al hebt gehad in het verleden. Wel raden we je altijd aan om in dit geval je ervaring met therapie en/of coaching met ons te bespreken tijdens het kennismakingsgesprek. Op die manier kunnen we kijken wat jouw huidige situatie is, waar je behoefte aan hebt en of wij jou dat kunnen bieden. 

Moet ik van te voren al weten wat ik wil bespreken met mijn coach?

Nee, dat is niet nodig. Sommige deelnemers hebben duidelijke thema's waaraan ze willen werken, maar er zijn ook deelnemers die dit (nog) niet duidelijk hebben. Tijdens de workshops en de 1:1 sessies, en met behulp van jouw coach, wordt dit vanzelf duidelijk en helpen we je persoonlijke doelen te stellen.

Hoeveel coachingsessies krijg ik?

Je krijgt in totaal vijf 1:1 coachingsessies met jouw eigen coach.  Zodra je weer terug in Nederland bent krijg je nog een online follow-up gesprek met je coach. 

Doe je alles samen met de groep tijdens de coaching workshops?

Tijdens de workshops doe je verschillende oefeningen; soms alleen en soms in tweetallen of kleine groepjes. We stimuleren je om zoveel mogelijk met de anderen te delen, maar jij bepaalt uiteindelijk wat je met wie deelt in de groep. 

Hoe ziet een coachingsessie in het project eruit?

Een coaching sessie vindt altijd buiten plaats (tenzij het weer het niet toe laat) en duurt maximaal 75 minuten. Je kan hierbij samen met jouw coach ergens in het park zitten of juist wandelen, waar op dat moment behoefte aan is. Je coach stelt je vragen en luistert naar je. Vragen die veel worden behandeld zijn: Hoe voel je je over jezelf? Ben je tevreden over je leven? Waar loop je tegenaan? Wat wil je veranderen? Na de eerste coaching sessie stel je samen met je coach bepaalde doelen vast waar je tijdens (en na) het project aan wilt werken.

Hoe houd ik mijn eigen ontwikkeling bij?

Je hebt samen met je eigen coach een Whatsappgroep waarin alles rondom jouw coaching wordt gecommuniceerd.  Jouw coach plant de sessies van te voren in. Na elke sessie krijg je een korte samenvatting van je coach via Whatsapp. Ook ben je zelf verantwoordelijk om je ontwikkeling bij te houden in je werkboek. 

Wat wordt er van mij verwacht tijdens een 1:1 coaching sessie?

We begrijpen dat het spannend kan zijn om persoonlijke dingen over jezelf te delen, zeker omdat je je coach aan het begin nog niet goed kent. Toch willen we aan je vragen om zo open mogelijk te zijn en om alles wat relevant is over jezelf te delen met je coach. Daarnaast verwachten we van je dat je je aan gemaakte afspraken houdt met je coach en de individuele opdrachten serieus neemt.

Hoe weet ik wie mijn coach wordt?

Op basis van ons kennismakingsgesprek en de informatie die je hebt ingevuld in het inschrijfformulier bepalen wij wie jouw coach wordt. Dit hoor je twee weken voor de start van jouw project. 

Meer vragen over de coaching?

Laat het ons vooral weten! Neem hier contact met ons op.

bottom of page