top of page

FAQ
 

Twijfel je nog over je deelname of heb je je al aangemeld maar heb je nog vragen? Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen of spreek je ons liever persoonlijk? Dan kun je ons altijd appen of bellen! 

AANMELDEN

 

Ik wil me aanmelden voor jullie project! Wat moet ik doen?

Om je aan te kunnen melden plannen wij graag eerst een online kennismakingsgesprek in. Je hebt dan via Zoom een gesprek met Merel of Christa. Je ouders kunnen hier eventueel bij aanwezig zijn, maar dat hoeft niet. In dit gesprek leggen wij alles uit over ons project en kun jij al je vragen stellen. Ook zullen we enkele vragen stellen over je achtergrond om beter te leren kennen. Na dit gesprek sturen wij je een factuur en kun je ons officiële aanmeldingsformulier invullen. 

 

Wanneer is mijn aanmelding officieel? 

Je aanmelding voor ons tussenjaar project is officieel zodra je het door ons toegezonden aanmeldingsformulier hebt ingevuld en een aanbetaling van €250,- hebt gedaan en de borg van €450,- hebt betaald.

 

ANNULEREN

 

Ik heb me aangemeld, maar ik wil toch mijn deelname aan het tussenjaar project annuleren. Wat moet ik doen? 

Annuleringen dienen altijd per e-mail te worden ingediend naar hola@thepalmtreeprojects.com. Na een definitieve boeking en bevestiging zijn de voorwaarden hiervoor als volgt: indien je tot 2 maanden vooraf de startdatum van het project van deelname je boeking annuleert, brengen wij alleen je aanbetaling van €250,- in rekening. 

 

BETALING 

 

Wat kost het tussenjaar project? 

Het coachingstraject kost €2955,- inclusief 21% btw. De kosten voor de huisvesting zitten hierbij inbegrepen. De kosten van de zelf gekozen  aanvullende pakketten zitten niet bij deze prijs inbegrepen en verschillen per pakket. Het vliegticket zit niet bij deze prijs inbegrepen en dient te worden afgenomen van The Palmtree Project. Wij zoeken hierbij altijd naar de goedkoopste ticket en vragen hiervoor een kleine bijdrage voor administratieve kosten. 

 

Hoe werkt de betaling van jullie project?

Zodra je ons aanmeldingsformulier hebt ingevuld, ontvang je een aanbetalingsmail. Wij vragen je de aanbetaling binnen twee weken te betalen. Zodra je de aanbetaling hebt volbracht, krijg je de resterende factuur of facturen toegezonden per mail. 

 

Ik heb me aangemeld voor jullie tussenjaar project. Voor wanneer moet mijn betaling bij jullie binnen zijn? 

De aanbetaling van €700,- dient betaald te worden twee weken na de datum waarop het aanmeldingsformulier is ingevuld. Het resterende bedrag dient uiterlijk acht weken voor de startdatum van het project van deelname te zijn betaald. 

 

Kan ik ook in termijnen betalen? 

Ja, dat kan, mits in overleg en met wederzijdse toestemming. Je kunt je wens hiervoor aan ons doorgeven door een mailtje te sturen naar: hola@thepalmtreeprojects.com. Wij zullen dan samen met jou tot een betalingsregeling proberen te komen. 

 

CERTIFICAAT

 

Krijg ik een certificaat na afloop van mijn deelname aan The Palmtree Project? 

Ja! Als je ons tussenjaar project hebt afgerond krijg je een certificaat van deelname voor het coachingstraject wat je hebt doorlopen. Mocht je Spaans hebben gekozen als aanvullend pakket, dan krijg je vanuit de taalschool ook een certificaat op basis van je getoetste taalniveau aan het einde van de cursus. 

 

COACHING 

 

Hoe weet ik wie mijn coach wordt? 

Twee weken voor de start van elk project bepalen we voor elke deelnemer wie zijn of haar coach wordt. Je krijgt dan via Whatsapp een bericht van degene die jouw coach wordt: Merel of Christa. 

 

Waar gaat de 1:1 coaching over? 

De 1:1 coaching is voor elke deelnemer verschillend. De onderwerpen hangen af van waar de deelnemer over wilt praten en/of aan wilt werken. Alle onderwerpen zijn hierin mogelijk. 

 

Waar gaan de coaching workshops over? 

De onderwerpen van de coaching workshops liggen vast en kun je vinden op de homepage van onze website. 

 

Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan de coaching?

Je hebt elke week twee coaching workshops van ieder ongeveer 1,5 uur. Daarnaast vragen wij je om elke week te reflecteren op je eigen ontwikkeling en om hierover te schrijven. Ook kun je voor de 1:1 coaching opdrachten meekrijgen van je coach om thuis te maken. Hoeveel tijd je hieraan kwijt bent hangt af van de opdracht en je eigen inzet. 

 

Kan ik extra coaching ook later nog bijboeken? 

Ja, dat kan zeker. Je kunt dit tijdens de verblijf altijd bij ons aangeven. 

 

CONTACT 

 

Hoe kan ik contact met jullie opnemen? 

Je kunt contact met ons opnemen via whatsapp, mail of telefoon. Indien je een urgente vraag hebt kun je ons het beste via whatsapp contacten. Onze contactgegevens vind je hier

 

Ik heb het contactformulier online ingevuld, maar nog geen reactie gekregen. Hoe kan dit? 

We proberen op werkdagen altijd binnen 24 uur te reageren, maar soms lukt dit door drukte niet. We zullen altijd proberen zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

 

DEELNEMERS 

 

Hoe groot zijn de groepen?

Elke groep heeft maximaal 14 deelnemers. Voor de coaching workshops wordt deze groep in tweeën gesplitst. Tijdens de coaching workshops ben je dus met maximaal 7 mensen en een coach. In onze huisvesting woon je met maximaal 2 of 3 andere deelnemers samen. En heb je altijd je eigen fijne kamer. 

Kan ik van te voren de andere deelnemers spreken? 

Wij maken twee weken voor de start van elk project een Whatsapp groep aan met alle deelnemers van dat project. Daarna kun je dus onderling met elkaar contact leggen. 

 

DUUR VERBLIJF

Jullie tussenjaar project duurt 2 maanden. Kan ik ook korter of langer blijven? 

Je kunt niet korter blijven, maar je kunt er wel voor kiezen om langer te blijven zoals al veel deelnemers hiervoor hebben gedaan. Indien je langer wilt blijven kun je ervoor kiezen om extra coaching bij te boeken. Wel moet je zelfstandig huisvesting zoeken, maar we kunnen je hier uiteraard bij helpen. 

 

EXCURSIES

Hoeveel excursies zitten er bij het traject inbegrepen?

Tijdens elk project zijn er 3 excursies inbegrepen die jullie met de gehele groep doen. De excursies en de data worden vlak voor aankomst in Valencia bekend gemaakt. 

 

FIETSEN 

 

Hoeveel kost het om een fiets te huren in Valencia?

Je kunt een fiets huren bij Kleta (de Spaanse variant van de Swap-fiets) vanaf €31,- per maand. Je kunt hier een abonnement afsluiten. 

 

Is het makkelijk om door Valencia te fietsen? 

Ja! De stad Valencia heeft weinig heuvels en is daardoor makkelijk om doorheen te fietsen. Bovendien ligt hier zo’n 150 kilometer aan fietspaden dus alles is goed bereikbaar met de fiets. Let op: het is niet hetzelfde als in Nederland fietsen, dus je moet je hier wel aanpassen aan het Spaanse verkeer. 

 

HUISVESTING 

 

Kan ik zelf kiezen in welk appartement en in welke kamer ik kom te wonen?

The Palmtree Project maakt op basis van aanmelding, leeftijd en geslacht zelf een indeling. Je hebt hier als deelnemer geen inspraak op. De grootste kamers worden als eerste weggegeven. Klik hier voor meer informatie over de huisvesting. 

 

Met wie ga ik wonen?

Je woont samen met de andere deelnemers van jouw project in een studentenwoning. Studentenwoningen met alleen deelnemers van The Palmtree Project. 

 

Moet ik borg betalen? 

Ja. Wij vragen een borg die gelijkstaat aan één maand huur, te weten: €450,-. Deze krijg je terug na afloop van het project indien jouw kamer en de woning in goede staat zijn achtergelaten. Zie meer hierover in onze algemene voorwaarden. 

 

Ik wil niet samenwonen met anderen. Kan ik zelfstandig een verblijf boeken?

Dit kan helaas niet. Het is verplicht om onze huisvesting af te nemen bij deelname aan ons project. Je kunt er wel voor kiezen om na afloop van het project langer te blijven en een zelfstandige woning te zoeken. 

LEEFTIJD 

 

Ik ben nog geen 18, kan ik me toch aanmelden voor het tussenjaar project?

Ja, dat kan zeker. Wel vragen we dan aan je ouders/verzorgers om een toestemmingsformulier te ondertekenen voor de aanvang van het project. 

 

Ik ben nog geen 18, kom ik wel alle clubs en bars binnen? 

Er zijn enkele grote clubs die, vaak in het weekend, om ID vragen en waar je dus onder de 18 niet binnenkomt. De meeste bars en clubs doen dit echter niet, dus er zijn genoeg opties om uit te gaan! 

 

OPENBAAR VERVOER

Hoe werkt het OV in Valencia?

Het is erg makkelijk om de metro of de bus te nemen in Valencia. In de bus kun je een kaartje kopen met contant geld. Zorg ervoor dat je met kleingeld betaald, want vaak hebben ze weinig wisselgeld. Voor de metro kun je het beste een oplaadbare kaart kopen van €1,- waar je geld op kunt zetten elke keer als je met de metro wilt reizen. 

 

SPAANS 

 

Ik weet mijn niveau Spaans niet, wat moet ik doen? 

Als je nog nooit Spaans hebt gestudeerd heb je een beginnersniveau (0). Heb je al wel Spaans gestudeerd, maar weet je niet precies wat je niveau is? Doe dan hier een test. 

 

bottom of page