top of page

FAQ
 

Twijfel je nog over je deelname of heb je je al aangemeld maar heb je nog vragen? Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen of spreek je ons liever persoonlijk? Dan kun je ons altijd appen of bellen! 

AANMELDEN

 

Ik wil me aanmelden voor jullie project! Wat moet ik doen?

Om je aan te kunnen melden plannen wij graag eerst een online kennismakingsgesprek in. Je hebt dan via Zoom een gesprek met Merel of Christa. Je ouders kunnen hier eventueel bij aanwezig zijn, maar dat hoeft niet. In dit gesprek leggen wij alles uit over ons project en kun jij al je vragen stellen. Ook zullen we enkele vragen stellen over je achtergrond om beter te leren kennen. Na dit gesprek sturen wij je een factuur en kun je ons officiële aanmeldingsformulier invullen. 

 

Wanneer is mijn aanmelding officieel? 

Je aanmelding voor ons tussenjaar project is officieel zodra je het door ons toegezonden aanmeldingsformulier hebt ingevuld en een aanbetaling van €250,- hebt gedaan en de borg van €450,- hebt betaald.

 

ANNULEREN

 

Ik heb me aangemeld, maar ik wil toch mijn deelname aan het tussenjaar project annuleren. Wat moet ik doen? 

Annuleringen dienen altijd per e-mail te worden ingediend naar hola@thepalmtreeprojects.com. Na een definitieve boeking en bevestiging zijn de voorwaarden hiervoor als volgt: indien je tot 2 maanden vooraf de startdatum van het project van deelname je boeking annuleert, brengen wij alleen je aanbetaling van €250,- in rekening. 

 

BETALING 

 

Wat kost het tussenjaar project? 

We bieden drie verschillende pakketten aan met ieder een andere prijs. Pakket A kost €1699,-, pakket B kost €2049,- en pakket C kost €2249,-. Deze prijzen zijn exclusief 21% btw. Daarnaast bieden we de mogelijkheid aan om tegen betaling extra coaching, Spaanse les en/of excursies bij te boeken. De prijzen daarvan vind je hier

 

Hoe werkt de betaling van een tussenjaar project?

Zodra je ons aanmeldingsformulier hebt ingevuld, ontvang je een factuur. Dit kan een complete factuur zijn die je in één keer betaald. Je kunt ook de factuur in twee delen ontvangen, waarbij de eerste factuur alleen een aanbetaling is van €250,-. Het resterende bedrag betaal je dan zodra je de tweede factuur ontvangt. 

 

Ik heb me aangemeld voor jullie tussenjaar project. Voor wanneer moet mijn betaling bij jullie binnen zijn? 

De aanbetaling van €250,- dient betaald te worden twee weken na de datum waarop de factuur is verstuurd. Het resterende bedrag dient uiterlijk vier weken voor de startdatum van het project van deelname te zijn betaald. 

 

Kan ik ook in termijnen betalen? 

Ja, dat kan. Je kunt het totaalbedrag in twee of drie termijnen aan ons betalen. Je kunt dit aan ons aangeven door een mailtje te sturen naar: hola@thepalmtreeprojects.com 

 

CERTIFICAAT

 

Krijg ik een certificaat na afloop van mijn deelname aan The Palmtree Project? 

Ja! Als je ons tussenjaar project hebt afgerond krijg je twee certificaten. Het eerste certificaat is voor je deelname aan de coaching, waarbij het aantal uur coaching dat op jou van toepassing is staat vermeld. Het tweede certificaat is voor je deelname aan de Spaanse lessen. Hierop staat het aantal uur vermeld dat je aanwezig bent geweest in de Spaanse lessen, maar ook cijfers voor participatie en alle taalonderdelen. 

 

COACHING 

 

Hoe weet ik wie mijn coach wordt? 

Twee weken voor de start van elk project bepalen we voor elke deelnemer wie zijn of haar coach wordt. Je krijgt dan via Whatsapp een bericht van degene die jouw coach wordt: Merel of Christa. 

 

Waar gaat de 1:1 coaching over? 

De 1:1 coaching is voor elke deelnemer verschillend. De onderwerpen hangen af van waar de deelnemer over wilt praten en/of aan wilt werken. Alle onderwerpen zijn hierin mogelijk. 

 

Waar gaan de coaching workshops over? 

De onderwerpen van de coaching workshops liggen vast en kun je vinden op de homepage van onze website. 

 

Hoeveel tijd ben ik per week kwijt aan de coaching?

Je hebt elke week twee coaching workshops van in totaal 2,5 uur. Daarnaast vragen wij je om elke week te reflecteren op je eigen ontwikkeling en om hierover te schrijven. Ook kun je voor de 1:1 coaching opdrachten meekrijgen van je coach om thuis te maken. Hoeveel tijd je hieraan kwijt bent hangt af van de opdracht en je eigen inzet. 

 

Kan ik extra coaching ook later nog bijboeken? 

Ja, dat kan zeker. Je kunt dit tijdens de verblijf altijd bij ons aangeven. 

 

CONTACT 

 

Hoe kan ik contact met jullie opnemen? 

Je kunt contact met ons opnemen via whatsapp, mail of telefoon. Indien je een urgente vraag hebt kun je ons het beste via whatsapp contacten. Onze contactgegevens vind je hier

 

Ik heb het contactformulier online ingevuld, maar nog geen reactie gekregen. Hoe kan dit? 

We proberen op werkdagen altijd binnen 24 uur te reageren, maar soms lukt dit door drukte niet. We zullen dan altijd zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

 

DEELNEMERS 

 

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen hebben tussen de 6 en 10 deelnemers. 

 

Kan ik van te voren de andere deelnemers spreken? 

Wij maken twee weken voor de start van elk project een Whatsapp groep aan met alle deelnemers van dat project. Daarna kun je dus onderling met elkaar contact leggen. 

 

DUUR VERBLIJF

Jullie tussenjaar project is 2 maanden. Kan ik ook korter of langer blijven? 

Je kunt niet korter blijven, maar je kunt er wel voor kiezen om langer te blijven zoals al veel deelnemers hiervoor hebben gedaan. Indien je langer wilt blijven kun je ervoor kiezen om extra coaching en/of Spaanse les bij te boeken. Wel moet je zelfstandig huisvesting zoeken, maar we kunnen je hier uiteraard bij helpen. 

 

EXCURSIES

 

Uit welke excursies kan ik kiezen als ik pakket B of C kies? 

We bieden keuze uit verschillende excursies zoals: bootje varen, paella workshop, een fietstour door Valencia of sinaasappels plukken in de bergen buiten Valencia. We zijn bezig om alle excursies uit te schrijven op onze website. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan even contact met ons op. 

 

FIETSEN 

 

Hoeveel kost het om een fiets te huren in Valencia?

Je kunt een fiets huren bij Kleta (de Spaanse variant van de Swap-fiets) vanaf €31,- per maand. Je kunt hier een abonnement afsluiten. 

 

Is het makkelijk om door Valencia te fietsen? 

Ja! De stad Valencia heeft weinig heuvels en is daardoor makkelijk om doorheen te fietsen. Bovendien ligt hier zo’n 150 kilometer aan fietspaden dus alles is goed bereikbaar met de fiets. 

 

HUISVESTING 

 

Kan ik via jullie huisvesting regelen? 

Ja, dat kan zeker. Voor elk project hebben wij een aantal kamers tot onze beschikking dus wacht niet te lang met inschrijven. 

 

Waar kom ik terecht als ik via jullie huisvesting boek? 

We hebben twee studentenhuizen tot onze beschikking. Informatie hierover voor de projecten vanaf september 2023 volgt. 

 

Met wie ga ik wonen als ik via jullie huisvesting boek? 

Je woont samen met de andere deelnemers van jouw project in een studentenwoning. 

 

Moet ik borg betalen? 

Ja. Wij vragen een borg die gelijkstaat aan één maand huur. Deze krijg je terug na afloop van het project indien jouw kamer en de woning in goede staat zijn achtergelaten. Zie meer hierover in onze algemene voorwaarden. 

 

Hoe kan ik zelfstandig een verblijf boeken?

Indien je zelfstandig een verblijf wilt boeken, adviseren wij je om te kijken op: Airbnb, Idealista, Spotahome of Flats2Enjoy

 

LEEFTIJD 

 

Ik ben nog geen 18, kan ik me toch aanmelden voor het tussenjaar project?

Ja, dat kan zeker. Wel vragen we dan aan je ouders/verzorgers om een toestemmingsformulier te ondertekenen voor de aanvang van het project. 

 

Ik ben nog geen 18, kom ik wel alle clubs en bars binnen? 

Er zijn enkele grote clubs die, vaak in het weekend, om ID vragen en waar je dus onder de 18 niet binnenkomt. De meeste bars en clubs doen dit echter niet, dus je kunt genoeg uitgaan! 

 

OPENBAAR VERVOER

Hoe werkt het OV in Valencia?

Het is erg makkelijk om de metro of de bus te nemen in Valencia. In de bus kun je een kaartje kopen met contant geld. Zorg ervoor dat je met kleingeld betaald, want vaak hebben ze weinig wisselgeld. Voor de metro kun je het beste een oplaadbare kaart kopen van €1,- waar je geld op kunt zetten elke keer als je met de metro wilt reizen. 

 

SPAANS 

 

Ik weet mijn niveau Spaans niet, wat moet ik doen? 

Als je nog nooit Spaans hebt gestudeerd heb je een beginnersniveau en kun je 0 invullen bij je niveau Spaans op het aanmeldingsformulier. Heb je al wel Spaans gestudeerd, maar weet je niet precies wat je niveau is? Doe dan hier een test. 

 

Uit welk boek werken we bij de Spaanse les? 

Tijdens de Spaanse les wordt gebruik gemaakt van Aula Plus 1 t/m 6, afhankelijk van jouw niveau. 

 

Wie is mijn Spaanse docent? 

Chrissi is onze Spaanse docent! Lees hier meer over haar. Ook Christa is van origine docente Spaans en begeleidt de praktijklessen en helpt Chrissi met de lessen Spaans.

Wat houdt de praktijkles Spaans in?

Elke maandag voer je samen met de andere deelnemers zelfstandig een aantal opdrachten uit in de stad. Dit is elke maandag in een andere gedeelte van de stad, zodat je verschillende wijken leert kennen. Het doel van de praktijkopdrachten is dat je je spreekvaardigheid verbetert door wat je hebt geleerd in de praktijk toe te passen. Een voorbeeld van een opdracht is dat je een Spaanse student interviewt door korte vragen te stellen en dit op te nemen op video en/of audio.

 

 

bottom of page