top of page

Ons verhaal

HET BEGIN

In januari 2022 was Christa op haar oude werk bij het ROC Utrecht om afscheid van de leerlingen te nemen. Op dat moment zei 80% van de leerlingen die ze sprak niet te weten wat verder te willen in het leven. Ze wilden een tussenjaar maar dit dan wel nuttig besteden. Corona, social media en de prestatiedruk gaven veel keuzestress. Christa kwam op het idee om een tussenjaar te beginnen in het buitenland gericht op persoonlijke ontwikkeling en het leren van Spaans.

tussenjaar_nemen.jpg

WAAROM?

Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 5 Nederlandse jongeren tussen de 18 en 25 last heeft van mental ongezondheid. Jongeren van nu, de generatie Z, lijken in sterke mate last te hebben van de corona pandemie, de prestatiemaatschappij, toegenomen individualisme en het geloof in een maakbare wereld en zijn daardoor mentaal extra kwetsbaar in vergelijking met andere generaties. In deze context vinden wij het belangrijk om een project aan te bieden dat jongeren helpt hun mentale gezondheid te versterken op een speelse manier die bij hen aansluit.

F97FE862-16E3-4647-9A6B-1C5834B10D43.heic

ONZE MISSIE

Onze uiteindelijke missie is om het thema mentale gezondheid onder jongeren uit de taboesfeer te halen en het te normaliseren hier mee bezig te zijn door persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk te maken. We willen jongeren motiveren om aan zichzelf te werken en hun zelfkennis en zelfacceptatie te vergroten. Ook willen we jongeren weerbaarder maken voor het leven door hun sociaal-emotionele vaardigheden te vergroten en zichzelf veerkrachtig(er) te maken. 

WhatsApp Image 2023-05-24 at 20.54.48.jpeg

Geschiedenis

September 2021: Het idee is geboren!

Christa start onder de naam La Vida een project voor jongeren waarin ze 1:1 lifecoaching in Valencia aanbiedt. In januari 2022 komt ze op het idee om er een tussenjaarproject van te maken en geeft ze een interview in de Utrechtse krant In de Buurt.

WhatsApp Image 2024-02-12 at 11.54.30.jpeg
Christa palmboom kopie.png
WhatsApp Image 2024-02-12 at 11.29.28.jpeg

Maart 2022: Ontmoeting Merel & Christa

Merel las per toeval het interview in de krant en nam contact met Christa op via Instagram. We ontmoetten elkaar voor het eerst in Valencia, het klikte goed en dus besloten we samen het project verder te ontwikkelen. 

Maart - Augustus 2022: The Palmtree Project

Door veel brainstormsessies leren we elkaar goed kennen en krijgt het project langzaam vorm. We bedenken de naam The Palmtree Project vanwege de vele palmbomen in Valencia en de eeuwenoude betekenis van overwinning en we creëren we ons eerste werkboek. 

WhatsApp Image 2024-02-12 at 11.27.21.jpeg
Schermafbeelding 2024-02-11 om 14.10.33.png
91BD3A3E-49C0-405F-A0F5-3D80AE1CA181.heic

September 2022: Het eerste project!

Ons allereerste project gaat van start met de zeven enthousiaste deelnemers. Het is een succes en al snel melden zich de volgende deelnemers aan voor het tweede project in november 2022. 

Wie zijn wij?

WhatsApp Image 2022-02-04 at 19.45.58.jpeg

Christa Schep (34)
Co-Founder

Achtergrond. Mijn werk heeft altijd in het teken van welzijn en zorg voor de ander gestaan. Mijn passie voor werken met jongeren is al vroeg bij mij ontstaan en ik ben na mijn studie direct aan de slag gegaan als docente in het MBO-onderwijs. Al snel werd ik mentor en loopbaanbegeleidster en kreeg zo de kans om mijzelf naast docente als zorgspecialist te ontwikkelen. Graag help ik jongeren obstakels te overwinnen die ik zelf ook in het leven ervaren heb, maar daar nooit de juiste hulp bij heb kunnen krijgen.  Het is mijn missie om die hulp wél te kunnen bieden aan degene die dat nodig hebben. Ik heb hiervoor een NLP Life Coaching opleiding afgerond, stage gelopen als trauma coach en een opleiding als yoga- en meditatiedocent gevolgd. Tevens heb ik een cursus familieopstellingen gevolgd en veel werkervaring kunnen meenemen uit het (speciaal) onderwijs. Echter, de meeste ervaring die ik als coach gebruik heb ik meegenomen uit het leven zelf. Ik heb het mooiste werk van de wereld! 

Mijn missie. Ik ben nooit goed geweest in keuzes maken. Ik heb heel veel verschillende dingen gedaan en een tijdje in een lastige periode gezeten. Pas toen ik als MBO-docent de mogelijkheid kreeg om anderen te helpen - en echt iets voor anderen kon betekenen - gaf mij dat ontzettend veel kracht, rust, doorzettingsvermogen en levenslust. Ik weet nu heel goed wat ik wil in het leven en wie ik ben en dat wil ik jou ook leren! 

Valencia. Sinds drie jaar verblijf ik zoveel mogelijk onder de Spaanse zon in Valencia - de stad die mijn hart heeft gestolen - en ben ik gelukkiger dan ooit. Mijn lievelingsplek is het strand. Hier doe ik graag yoga, geniet ik van de zon en de zee en ben ik met vrienden, zowel in de zomer als in de winter. Ik laat je graag mijn passie voor Spanje zien, maar misschien ook wel een voorbeeld van een leven leven wat jij echt zelf wilt, en niet de maatschappij van jou verwacht. 

Christa als coach

Warm

Ik straal empathie en warmte uit, waardoor je je meteen op je gemak kan voelen bij mij. Ik bied een veilige omgeving waarin je je vrij voelt om je gedachten en gevoelens te delen. Met mijn warmte moedig ik je aan om jezelf te zijn en help ik je om met compassie naar jezelf te kijken. 

Meelevend

Als coach leef ik sterk met je mee en ben ik er om je te ondersteunen en je uitdagingen te begrijpen. Ik luister met volledige aandacht naar je verhaal en geef je steun waar nodig. 

Open

Ik creëer een veilige ruimte waarin je vrijuit kunt spreken en jezelf kunt zijn. Met mijn eigen openheid inspireer ik je om diepgaande inzichten over jezelf te verkennen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. 

Screenshot 2022-05-24 at 12.38.45.png

Merel Lindeboom (38)
Co-Founder

Achtergrond. Als afgestudeerd antropologe ben ik altijd erg nieuwsgierig geweest naar het analyseren en begrijpen van het gedrag van mensen. Mijn loopbaan begon bij de sociale dienst van de gemeente Den Haag waar ik jongeren in de bijstand terug naar school of werk begeleidde. Ik wilde meer vrijheid in mijn werk en begon mijn eigen bedrijf in Marrokaans interieurdesign en werd Nederlands docent voor anderstaligen. Als docent merkte ik hoe belangrijk ik het vond om coaching vaardigheden te hebben en volgde ik een opleiding tot Life Coach. Ik werd docent, mentor en coach op het ROC in Utrecht en het werken met jongeren als coach gaf me zoveel inspiratie dat ik hierin verder wilde. Alsof het voorbestemd was, ontmoette ik Christa voor het eerst in Valencia en begonnen we samen ons droomproject.

 

Mijn missie. Zelf heb ik altijd gezocht naar wie ik was, wat ik wilde, waarom ik tegen dingen aanliep in het leven en kon daarin vaak niet de juiste begeleiding vinden. Ik leerde langzaam mijn eigen pad te bewandelen en keuzes te maken die goed voor mij waren en mij gelukkig maken. Het geeft me daarom heel veel voldoening mijn eigen levenservaring in te zetten om de jongeren te kunnen begeleiding die hier naar toe komen op een voor hun cruciaal moment in hun leven; vol in ontwikkeling en op zoek naar zichzelf. Als wij die weg voor hun iets makkelijker kunnen maken, is onze missie geslaagd. 

Valencia. Ik vind vrijheid erg belangrijk en wanneer ik in Spanje ben voel ik me vrij. Ook ben ik een echte levensgenieter en als Spanjaarden één ding goed kunnen is het genieten! Ik houd van de zon (wie niet?!), en eindeloos tafelen met m’n favoriete mensen. Logisch dat Valencia met haar vele barretjes en zonovergoten dagen m’n nieuwe lievelingsstad is geworden! :) 

Merel als coach

Intuïtief

Ik ben een empatisch en intuïtief persoon. Mijn intuïtie stelt me in staat om aandachtig naar je te luisteren, de essentie van jouw verhaal te begrijpen en aan te voelen wat je nodig hebt. 

Doelgericht

Ik ben een praktisch en doelgericht persoon. Ik help je om heldere doelen te stellen en concrete stappen te zetten om ze te bereiken. Met mijn focus en vastberadenheid begeleid ik je op een resultaatgerichte manier. 

Optimistisch

Ik geloof in de kracht van optimisme en humor tijdens ons coachingstraject. Ik creëer een ontspannen sfeer waarin je je op je gemak voelt en jezelf kunt zijn. Samen kunnen we lachen en waar nodig de zwaarte van situaties verlichten. 

bottom of page