top of page

Valencia 

Valencia is een bruisende stad gelegen aan de oostkust van Spanje. Deze veelzijdige stad is de perfecte bestemming voor een tussenjaar, want het heeft alles wat je nodig hebt: cultuur, strand, horeca, leuke clubs en natuurlijk de mogelijkheid om Spaanse te leren! Bovendien staat Valencia bekend om haar zonnige klimaat, waardoor het er het hele jaar door lekker is. Lees hieronder meer over wat deze stad jou allemaal te bieden heeft en welke plekken je echt niet kan missen als je hier bent!

 

WhatsApp Image 2023-06-02 at 14.46.07 (1).jpeg

Zon

De vele dagen zon per jaar betekenen dat je volop kunt genieten van de vele terrassen en natuurlijk de prachtige stranden, zoals het populaire Playa de la Malvarrosa of Playa de Patacona. Je kunt hier werken aan je kleur, ontspannen na je Spaanse les, of juist iets sportiefs zoals yoga, surfen, kanoën, suppen of volleyballen op het strand. 

WhatsApp Image 2023-06-02 at 14.46.00.jpeg

Cultuur 

Naast de stranden heeft Valencia ook een rijke geschiedenis aan cultuur. Het historische centrum van de stad, dat bekend staat als de 'Ciutat Vella', biedt charmante straatjes, oude gebouwen en pittoreske pleinen, zoals Plaza de la Virgin en Plaza de la Reina. Je kunt een bezoek brengen aan de indrukwekkende kathedraal van Valencia, de beroemde zijdebeurs "La Lonja de la Seda" of het futuristische Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Image by Jonny James

Lokale specialiteiten

Daarnaast staat Valencia bekend om zijn gastronomie en zijn er maar liefst 3 keer zoveel horecagelegenheden hier te vinden als in Amsterdam! Als je in Valencia bent, moet je zeker de lokale specialiteit "paella" proeven. Dit traditionele gerecht is afkomstig uit Valencia en staat wereldwijd bekend als een van de meest iconische gerechten van Spanje. Je kunt ook genieten van andere lokale specialiteiten, zoals "horchata" (een drank gemaakt van aardamandelen) en "buñuelos" (typische Valenciaanse zoete beignets).

WhatsApp Image 2023-06-02 at 15.09.38.jpeg

Nachtleven 

Valencia heeft ook een bruisend nachtleven, met talloze bars, clubs en restaurants. De wijken El Carmen en Rusafa zijn vooral populair bij jongeren door de velen gezellige bars en pleintjes, zoals Plaza Tossal en Plaza Negrito dat elke avond vol zit. Ook voor degene die van grotere clubs houden is er genoeg te doen. Zo kun je clubben in o.a. Mya, Marina Beach Club, La Diva en Rumbo 144 - vaak al vanaf woensdagavond. 

Natuur 

Als je avontuurlijk bent aangelegd biedt Valencia ook een prachtige omgeving om in te hiken, wandelen of zwemmen. Het Turia Park, dat vroeger een rivier was, strekt zich uit door de stad en biedt kilometers aan wandel- en fietspaden, sportfaciliteiten en groene ruimtes om te ontspannen. Daarnaast is het nabijgelegen nationale park Albufera een geweldige plek om te wandelen, fietsen en om tot rust te komen in de natuur. 

Sport 

Ten slotte biedt Valencia uitstekende mogelijkheden voor sportliefhebbers. De stad heeft een eigen voetbalteam, Valencia CF, dat speelt in La Liga, de hoogste voetbalcompetitie van Spanje. Je kunt de sfeer van een live wedstrijd ervaren in het Mestalla-stadion. Bovendien organiseert Valencia jaarlijks de Formule 1 Grand Prix van Europa op het straatcircuit van Valencia, wat een geweldige attractie is voor autosportfans. Daarnaast zijn er talloze sportlessen in de Turia of op het strand te vinden, zoals o.a. boksles, dansles, volleybal of voetbal. 

bottom of page