top of page

Huisvesting via The Palmtree Project

The Palmtree project heeft gedurende het schooljaar 2022/2023 een appartement in Valencia tot haar beschikking ter verhuur voor de deelnemers in de studentenwijk Benimaclet. En twee kamers in een internationaal studentenhuis bij Ruzafa.

 

Huize Beni

 

Huize Beni is het eerste appartement van The Palmtree Project en ligt in de wijk Benimaclet. Benimaclet was vroeger een dorp dat niet bij de stad Valencia hoorde. Je ziet daarom nog steeds dat de wijk een authentieke, dorpse sfeer heeft. Het is een studentenwijk, maar geen studentenwijk zoals je wellicht zou verwachten. . Het is namelijk ook een erg gemixte wijk waarin iedereen gemoedelijk naast elkaar woont. Op zaterdagmiddag spreken de oudere Spanjaarden met elkaar af om op het dorpsplein te gaan dansen en ‘s avonds drinken de jongeren een goedkoop biertje in één van de leuke Spaans barretjes. In deze wijk is alles wat goedkoper, omdat het nog niet door toeristen is ontdekt. Er is daarom ook weinig criminaliteit in deze wijk. Nog een ander voordeel; nergens kun je zo goedkoop uit eten en wat drinken als in Benimaclet. Een erg groot verschil met de andere wijken in de stad. Een hele fijne wijk om in te wonen dus. 

 

De ligging van Benimaclet is ideaal: precies tussen het centrum en het strand in. Naar het centrum of de hippe wijk Ruzafa is het ongeveer 10 minuten fietsen, naar het strand ongeveer een kwartiertje. Ook heeft Benimaclet een eigen metrostation waar Huize Beni vlak naast ligt! Daarnaast vind je vlakbij het appartement het authentieke dorpsplein en veel cafeetjes en is er iedere vrijdag een vintage markt in de straat. 

 

Het appartement is volledig gemeubileerd en voorzien van alle gemakken. Het beschikt over een woonkamer met TV en een open keuken, een groot balkon met eettafel, twee badkamers en vier slaapkamers. Er is airconditioning in de woonkamer. Huize Beni is zeker een huis waar je je helemaal thuis gaat voelen, vooral op het heerlijke balkon waar je gezellig met elkaar of alleen kunt zitten.


Calle Referendo Rafael Tramoyeres - 4 slaapkamers

 

Link video woning: https://drive.google.com/file/d/18DvLRsschPHHodGfZLYj48mAmvQflXux/view?usp=sharing

 

Kamer 1: Grote slaapkamer met een tweepersoonsbed

Prijs: €475,-

Inclusief: gas, water, licht / WiFi 

Ligging: aan de rechterkant van de gang, aan de voorkant van het huis

 

Kamer 2: Slaapkamer met een tweepersoonsbed

Prijs: €450,-

Inclusief: gas, water, licht / WiFi 

Ligging: aan de woonkamer, aan de voorkant van het huis 

 

Kamer 3: Slaapkamer met een tweepersoonsbed

Prijs: €450,-

Inclusief: gas, water, licht / WiFi

Ligging: aan de linkerkant van de gang, aan de achterkant van het huis

 

Kamer 4: Slaapkamer met een twijfelaar bed 

Prijs: €420,-

Inclusief: gas, water, licht / WiFi 

Ligging: aan de linkerkant van de gang direct bij binnenkomst, aan de achterkant van het huis

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Huize Ruzafa: twee kamers in een internationaal studentenhuis

 

Dit studentenhuis bevindt zich precies tussen het nieuwe centrum en de wijk Ruzafa. Met vijf minuten lopen sta je op Plaza de Ayuntamiento (het gemeentehuisplein) waar je omringd wordt door prachtige, historische gebouwen. In de winter vind je hier een schaatsbaan en in de zomer worden hier vaak concerten en evenementen gegeven. Naast Plaza de Ayuntamiento ligt Calle Colon, dé grote winkelstraat van Valencia, die omringd wordt door veel eetgelegenheden. Als je de andere kant oploopt en de Gran Via oversteekt, vind je daar de wijk Ruzafa. Dit wordt ook wel de hipsterwijk van Valencia genoemd vanwege de mooi gekleurde huizen en de vele hippe restaurantjes, barretjes, boetiekjes en vintage winkels.

 

In deze wijk vind je veel expats en internationale studenten die na de siësta vaak buiten op een van de terrasjes te vinden zijn. Deze wijk is ‘s avonds dan ook altijd heel gezellig. Op de Gran Via zelf vind je ook veel uitgaansgelegenheden. Genoeg te beleven dus! Wil je andere delen van de stad bezoeken of een uitstapje maken buiten Valencia? Op één minuut afstand van het huis vind je metrostations Alicant en Xativa, verschillende bushaltes en het treinstation Estación Norte. Een super centrale ligging dus en goed verbonden met de rest van de stad. 

 

Huize Ruzafa is een groot studentenhuis met authentieke, houten deuren en sierlijke, hoge plafonds. Het is volledig gemeubileerd en van alle gemakken voorzien. Bij binnenkomst loop je door de lange gang waar 6 slaapkamers en 2 moderne badkamers aan liggen. Aan het einde van de gang vind je een mooie, ruime woonkamer met een gedeeltelijke open keuken. Over de lengte van de woonkamer en de keuken loopt een balkon waar je ‘s avonds lekker kunt zitten. De kamers worden het hele jaar door verhuurd aan internationale studenten: ideaal dus om ook andere internationale studenten te leren kennen en snel nieuwe vrienden te maken! The Palmtree Project heeft twee kamers in dit huis; je deelt het huis dus altijd met een andere deelnemer. 

 

Kamer 1: Slaapkamer met een twijfelaar bed 

Prijs: €450,-

Inclusief: gas, water, licht / WiFi 

Ligging: aan de rechterkant van de gang voor de badkamers

 

Kamer 2: Slaapkamer met een twijfelaar bed 

Prijs: €450,-

Inclusief: gas, water, licht / WiFi 

Ligging: aan de rechterkant van de gang na de badkamers

bottom of page