top of page
  • Foto van schrijverChrista Schep

De leukste ideeën voor een tussenjaar in het buitenland

Bijgewerkt op: 19 apr. 2023

Een tussenjaar in het buitenland is perfect voor jou als je nog niet weet wat je aankomend jaar wil doen of studeren. Tijdens zo'n tussenjaar kun je je helemaal richten op jezelf en wat jij leuk vindt. En natuurlijk is het ook heerlijk om er gewoon even tussenuit te zijn. De meeste jongeren kiezen om die reden voor een tussenjaar in het buitenland. Niet gek, want in het buitenland doe je nieuwe en leuke ervaringen op. Maar welke opties heb je als je een tussenjaar in het buitenland overweegt? En hoe regel je een tussenjaar in het buitenland? Wij vertellen je graag hoe je dat aanpakt.


Tekst gaat verder onder de foto


Zo bereid je je tussenjaar in het buitenland voor

Het is slim om je tussenjaar in het buitenland goed te organiseren. Dat betekent dat je vooraf kijkt wat je wilt doen of leren. Je ruim op tijd oriënteert en je eventueel inschrijft bij een project, zoals een vrijwilligersproject of taalschool. Het is ook mogelijk zelf je tussenjaar vorm te geven. Dat is een goede optie als je graag dingen open laat, bijvoorbeeld wanneer je kiest voor een tussenjaar in het buitenland waarbij je voornamelijk gaat reizen.

 

Een tussenjaar in het buitenland dat bij jou past

Kies je voor een tussenjaar omdat je nog niet goed weet wat je wilt studeren? Dan is het extra belangrijk dat je je tussenjaar in het buitenland goed inricht. Kies niet zomaar voor een bestemming, maar oriënteer je op een verblijf of reis waar je écht iets aan hebt. Natuurlijk kies je voor iets wat ook bij jou als persoon past. Wil je een nieuwe taal leren tijdens je tussenjaar in het buitenland? Rondtrekken? Vrijwilligerswerk doen in een ontwikkelingsland? De keuze is aan jou!

 

Jouw tussenjaar: taalles in Valencia

Bij The Palmtree Project kun je tijdens je tussenjaar Spaanse les volgen, buiten in het mooie Valencia. Hiermee onderscheiden wij ons van andere coaches en Spaanse taalscholen. Wij bieden je namelijk een unieke combinatie van taalles en coaching.


Je neemt acht weken deel aan ons project bij The Palmtree Project, waarbij je vier dagen per week drie uur Spaanse les krijgt. Daarnaast coachen wij je. Zo ontdek je tijdens je tussenjaar in het buitenland wat je volgende stap gaat zijn, bijvoorbeeld op het gebied van je studie of werk. Dat gebeurt bovendien allemaal in de buitenlucht, met veel één-op-één aandacht en sociale contacten.


En we laten je meteen de mooiste plekken van Valencia zien. Wat ons betreft dé manier om Spaans te leren en jezelf te leren kennen, in een gezellige en mooie omgeving!

 

Tussenjaar plannen of juist niet?

Wil je je nog niet vastleggen op één locatie of activiteit? Ook dan kun je een bezoek aan een project zoals The Palmtree Project uitstekend verwerken in je tussenjaar. Omdat je slechts acht weken lang deelneemt aan de lessen en coachingsessies, heb je voldoende ruimte om je tussenjaar in het buitenland zelf verder vorm te geven.


Het is dan ook zeker een optie om je tussenjaar in het buitenland bij ons te starten, en daarna verder te reizen naar andere Spaanstalige landen. Denk aan Cuba, Mexico, Argentinië of Peru! Meld je wel op tijd aan voor je tussenjaar in Valencia. De data voor de aankomende projecten zijn namelijk al bekend en er is beperkt plek! Bekijk hier de actuele data.

 

Praktische tips voor je tussenjaar in het buitenland

Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat (zeker als je buiten Europa gaat reizen), moet je een aantal zaken regelen. Denk aan een vliegticket, (werk)visum, vaccinaties en reisbenodigdheden, zoals een backpack. Maak een lijst van alle dingen die je moet kopen of regelen voor je tussenjaar in het buitenland.


Begin ruim op tijd, het liefst drie tot zes maanden van tevoren. Het is ook handig je zaken thuis goed te regelen. Schrijf je uit bij je universiteit of hogeschool zodat je geen collegegeld betaalt en verhuur je kamer tijdelijk aan iemand anders, zodat je vaste lasten zo laag mogelijk zijn tijdens je reis.

 

Een tussenjaar in Valencia 

Voor een tussenjaar in het buitenland hoef je niet ver te reizen. Ook binnen Europa is er genoeg te zien. Wat dacht je van een tussenjaar in Spanje, waarbij je de verschillende Spaanse regio’s verkent? The Palmtree Project vormt een geweldige uitvalsbasis. Ons project vindt plaats in Valencia, aan de westkust van Spanje. Vanuit hier reis je eenvoudig door naar Barcelona, Malága of Ibiza. Wil je meerdere landen bezoeken? Steek dan over naar Tanger en verken het prachtige Marokko.

 

Meld je aan bij The Palmtree Project

Ben je net zo enthousiast over The Palmtree Project als wij? Dan leren we je graag kennen! Plan via Whatsapp een kennismakingsgesprek in met Christa of Merel, dan vertellen we je graag meer over ons project. Daarna sturen we je alle informatie toe over The Palmtree Project en kun je je desgewenst direct aanmelden.
154 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page