top of page

Spaanse les

Ben je op zoek naar een avontuur en wil je tegelijkertijd een nieuwe taal leren? Kom dan naar ons in Valencia om Spaanse les te volgen in het park! Het leren van de Spaanse taal in het land zelf biedt een unieke ervaring die verder gaat dan alleen woorden en grammatica leren uit een boek. Lees hieronder hoe de Spaanse les er bij ons uitziet en wat de voordelen zijn van het leren van de Spaanse taal.

Hoe zien onze Spaanse lessen eruit?

Schermafbeelding 2023-05-26 om 15.41.30.png

Zoals je in het bovenstaande schema ziet, krijg je bij deelname aan ons tussenjaar project 4 ochtenden per week Spaanse les gedurende 8 weken. Je zult dus in totaal 96 uur aan Spaanse les volgen waarin je één taalniveau kunt stijgen, afhankelijk van je eigen inzet.

De Spaanse lessen volg je altijd buiten in het park, omdat we geloven in de positieve invloed van de natuur op je leer- en concentratievermogen. Ook willen we dat je veel leert zonder het gevoel te hebben dat je op school zit in een klaslokaal. Indien het weer het niet toelaat, hebben we een vaste binnenlocatie in de wijk Cabanyal. 

Je krijgt les van twee gecertificeerde docenten, Chrissie en Christa. Chrissie is een native-speaker en spreekt Spaans, Duits en Engels. Zij zal in de les Spaans spreken, maar de grammatica in het Engels uitleggen. Christa geeft in het Nederlands les, zodat je ook grammatica-uitleg in het Nederlands kunt krijgen. Voor de Spaanse lessen maken wij gebruik van het boek Aula Plus. Afhankelijk van je eigen startniveau, krijg je het boek dat bij jou past.

Goed Spaans leren spreken vinden wij erg belangrijk. Daarom geven we op maandag een praktijkles. De opdrachten in deze les voer je samen met de andere deelnemers zelfstandig uit. Je gaat bijvoorbeeld naar de markt om producten te bestellen of naar een universiteit om studenten te interviewen. Deze les vindt elke week in een ander gedeelte van de stad plaats, zodat je verschillende plekken leert kennen. Deze les wordt begeleid door Christa.

"Chrissi is een erg goede docent. Legt heel goed en rustig uit en helpt je graag met alles."
"Heel erg fijn, ze neemt echt voor iedereen de tijd en probeert iedereen op zijn/haar niveau te helpen."
"Ze doet het geweldig!"

"Een hele lieve, kalme vrouw die je graag helpt."

Wat zijn de voordelen van Spaans leren in Spanje?

Onderdompeling in de taal

Spaans leren in Spanje biedt je de mogelijkheid om volledig ondergedompeld te worden in de Spaanse taal en cultuur. Door constant omringd te zijn door Spanjaarden en te kunnen communiceren met native speakers, gaat het leren van Spaans een stuk sneller!

Internationale connecties

Het leren van Spaans in Valencia biedt je de mogelijkheid om internationale vriendschappen en connecties op te bouwen. Je ontmoet andere jongeren van over de hele wereld die ook in Valencia verblijven, wat kan leiden tot mooie vriendschappen maar ook tot waardevolle netwerkmogelijkheden voor de toekomst. Daarnaast vergroot je ook je toegang tot een enorme gemeenschap van Spaanssprekenden in Spanje, Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en andere delen van de wereld. Dit opent deuren naar nieuwe vriendschappen, culturele uitwisseling en internationale connecties.

Culturele ervaring

Spaans leren stelt je in staat om makkelijker af te reizen naar één van de 21 Spaanssprekende landen in de wereld en om daar de Spaanse cultuur op een dieper niveau te ervaren. Je kunt communiceren met de lokale bevolking, deelnemen aan traditionele festivals, lokale gerechten proeven en de rijke geschiedenis van Spaanstalige landen verkennen. Om op deze manier de Spaanse cultuur te leren kennen,  geeft je inzicht in verschillende perspectieven, waarden, tradities en manieren van leven die inherent zijn aan de Spaanse taal en cultuur. Dit bevordert je tolerantie en geeft je een bredere kijk op de wereld.

Carrièremogelijkheden

Spaans is na het Chinees de meest gesproken taal ter wereld en wordt steeds belangrijker op de internationale arbeidsmarkt. Veel bedrijven hebben handelsrelaties met Spaanssprekende landen en geven daarom de voorkeur aan werknemers die (ook) Spaans spreken. Door Spaans te beheersen, vergroot je daarom je kansen op werk in verschillende sectoren, zoals toerisme, internationale handel, diplomatie, communicatie en onderwijs.

¡Hola!

¿Hablas español?

¡Si, claro!

spaans.jpeg

Internationaal erkend certificaat

De Spaanse lessen worden afgesloten met een officieel examen. Dit examen toetst het taalniveau op alle vijf de taalgebieden, namelijk: spreken, gesprekken voeren, lezen, luisteren en schrijven. Bij het bepalen van het eindresultaat en het behaalde niveau van taalbeheersing gebruiken we het Europees Referentiekader (ERK), in het Engels het CEFR (Common European Framework of Reference) genoemd. In het ERK is vastgelegd wat je op een bepaald niveau moet beheersen in een vreemde taal. Er zijn zes niveaus van taalbeheersing. Na afloop krijg je een certificaat van bekwaamheid waar jouw behaalde niveau van taalbeheersing op staat vermeld, samen met de door jouw behaalde resultaten.

Twijfel je over je niveau Spaans? Doe dan hier een gratis niveau test! 

bottom of page