top of page
  • Foto van schrijverChrista Schep

Wat zijn de leuke wijken in Valencia?

Bijgewerkt op: 24 apr.

Valencia is een prachtige, bruisende stad waar altijd wat te beleven valt. Er zijn veel leuke wijken in Valencia te vinden, we hebben ze voor je op een rijtje gezet. De geboorteplaats van de paella telt ruim 800.000 inwoners en bestaat maar liefst uit 19 districten en 88 wijken. Vanwege de rijke geschiedenis van de stad, heeft elke wijk haar eigen karakter en is daarom de moeite waard om te ontdekken.


Maar hoe besluit je nou vanuit Nederland waar je een kamer wilt huren? We hebben de 8 leukste wijken voor jou op een rijtje gezet met elk een korte omschrijving. Zo kun je zelf beslissen wat het beste bij jou past en waar jij graag wilt verblijven als je hier bent.

  1. Ciutat Vella

  2. El Carmen (in Ciutat Vella)

  3. El Pla del Real

  4. Extra Murs

  5. Ruzafa

  6. Benimaclet

  7. El Cabanyal

  8. Algirós


1. Ciutat Vella

Ciutat Vella is het historische centrum van Valencia die met al haar bezienswaardigheden prachtig is om doorheen te lopen, maar ook om er te wonen. Valencia heeft een van de oudste centra van Europa met meer dan 2000 jaar aan geschiedenis. Je ziet dat goed terug in het grote aantal historische gebouwen, kerken en pleinen. De lijst van bezienswaardigheden is oneindig met o.a. La Lonja, el Mercado Central, de kathedraal, de kerk van San Nicolas en de Torres de Seranos.


Het centrum trekt dan ook het hele jaar door veel toeristen aan, waardoor het er altijd levendig is. Er zijn veel restaurants, terrasjes en barretjes waar je overdag en ‘s avonds terecht kan. De shoppers onder ons kunnen terecht bij Calle de Colon; de winkelstraat waar je alle grote winkels vindt en tot ‘s avonds laat open is.


Hou je ervan om midden in de drukte te wonen en omringd te zijn door prachtige, historische bezienswaardigheden? Dan is deze wijk voor jou!


2. El Carmen

De van oorsprong Moorse wijk ligt in het noordelijke gedeelte van het oude centrum en kenmerkt zich door de vele smalle steegjes die door de wijk lopen. Hoe vaak je hier ook komt; je kunt er nog steeds verdwalen! ​​Je vindt er kleine straatjes, hoge deuren en super veel leuke terrasjes, koffiebarretjes, lunchplekjes en winkeltjes. El Carmen straalt de echte

Spaanse sfeer uit, mede doordat er nog veel Valencianen wonen. De veel aanwezige graffiti en streetart geven de wijk een alternatief tintje. De historische bezienswaardigheden trekken veel toeristen aan, al heeft de wijk ook rustigere straten.


Hou je van kronkelende steegjes, streetart en Spaanse sferen? Dan is deze wijk voor jou!


Tekst gaat verder onder de foto


3. El Pla del Real

El Pla del Real was oorspronkelijk de wijk waar de koningen van Valencia woonden, vandaar de naam. De wijk ligt vanuit het centrum gezien aan de andere kant van de Turia. Ook grenst het aan het park Jardines del Real. Genoeg groen dus om naartoe te gaan om te wandelen, om in het gras te liggen of om te lezen of studeren. De belangrijkste bezienswaardigheid van deze wijk is het voetbalstadion Mestalla van FC Valencia. Deze is zeker de moeite waard is om te bezoeken, omdat het de steilste tribunes van heel Europa heeft. Verder heeft de wijk veel authentieke restaurants en barretjes waar je echt Spaans kunt eten.


Wil je omringd zijn door groen en vlakbij het centrum wonen zonder de drukte om je heen te hebben? Dan is deze wijk voor jou!


Tekst gaat verder onder de foto


4. Extra Murs

Dit is een rustige woonwijk direct gelegen aan het centrum. Er wonen veel Spaanse families en je vindt er veel winkeltjes, barretjes, restaurants en supermarkten. Het heeft ook historische bezienswaardigheden als de Torres de Quart, de hoofdingang van de stad in de Middeleeuwen, en de Jardin Botanic waar meer dan 10.000 verschillende soorten planten staan.


Wil je rustig wonen, maar dichtbij het centrum zitten? Dan is deze wijk voor jou!


5. Ruzafa

Op 5 minuten loopafstand van het centrum vind je de wijk Ruzafa, gelegen in het district L’Eixample. Tientallen jaren geleden was dit een achterstandswijk, maar daar is absoluut niets meer van te merken. De gemeente en projectontwikkelaars hebben een hoop geld geïnvesteerd in de wijk, waardoor Ruzafa in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot de hipste wijk van Valencia met een artistiek randje. De vele mooie, kleurrijke gebouwen maken de wijk prachtig om doorheen te lopen. Je vindt hier veel hippe koffietentjes, leuke boetiekjes, vintage winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Vooral onder jongeren is deze wijk populair en na de siësta is het er elke dag gezellig druk. Vanwege haar populariteit is de wijk wat duurder dan andere wijken om in te wonen.


Hou je van hippe koffietentjes, gezellige drukte en kleurrijke, schone straten? Dan is deze wijk voor jou!


Tekst gaat verder onder de foto

6. Benimaclet

Vroeger was Benimaclet een op zichzelf staand dorp dat niet bij de stad Valencia hoorde, wat nog steeds te merken is als je er doorheen loopt. Het heeft een hele authentieke, dorpse sfeer en oogt als een schattig Spaanse dorpje door de vele laagbouw en witte huizen. Er wonen veel studenten, maar ook veel oudere Spanjaarden die op zaterdagmiddag met elkaar op het dorpsplein afspreken om te gaan dansen. Je vindt hier minder toeristen wat Benimaclet een goedkope wijk maakt om in te wonen.


Wil je het echte, authentiek Spaanse leven proeven? Dan is deze wijk voor jou!7. El Cabanyal

Deze oude vissersbuurt ligt direct aan het strand en staat bekend om haar kleurrijke, kleine vissershuisjes. Vroeger stond Cabanyal bekend als een ietwat criminele wijk, maar daar is nu niets meer van terug te zien en te horen. De wijk heeft een authentieke, Spaanse sfeer en is momenteel dé wijk in opkomst. Dit zorgt ervoor dat steeds meer expats naar de wijk trekken wat Cabanyal een multicultureel karakter geeft. Het is vol met hippe, Spaanse barretjes en restaurants en komt ‘s avonds echt tot leven. Je vindt er naast expats ook veel jonge gezinnen, studenten, zigeuners en latino’s. ‘s Avonds kun je zomaar mensen flamenco muziek zien spelen op het plein en meisjes die dansen.


Wil je dichtbij het strand wonen en ben je graag omringd door een multiculturele mix van mensen? Dan is deze wijk voor jou!8. Algirós

Dit is dé studentenwijk van Valencia, aangezien de meeste universiteitsgebouwen in of dichtbij deze wijk liggen. Je vindt hier geen bezienswaardigheden, maar wel veel gezelligheid. De wijk is vol met goedkope barretjes en restaurants en heeft bovendien een druk nachtleven! De perfecte wijk dus voor een goedkope, Spaanse maaltijd of een avondje uit. Door het studentikoze karakter van de wijk en de weinige toeristen die je er zult vinden, is het een goedkope wijk om in te wonen.


Wil je in een echte studentenwijk wonen met drukke barretjes, restaurants en een bruisend uitgaansleven? Dan is deze wijk voor jou!Merel (36) en Christa (34) wonen in Valencia en zijn The Palmtree Project gestart met als visie om jongeren een nuttig tussenjaar aan te bieden waarin ze een nieuwe taal leren, kennismaken met de Spaanse cultuur en aan persoonlijke ontwikkeling doen.

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page