top of page
Image by Jonny James

Wat te doen in Valencia?

Stel zelf je tussenjaar samen!

Een tussenjaar is dé tijd om te genieten en om precies te doen wat jij wilt en waar jij blij van wordt. Wat te doen in Valencia? Bij The Palmtree Project is het mogelijk om de groepsactiviteiten bij ons aan te vullen met verschillende excursies.

 

Wij hebben de leukste voor je uitgezocht! Kijk hieronder naar alle mogelijkheden en kies vervolgens het pakket dat het beste bij jou past.

Sommige van deze excursies worden in samenwerking met Nos Vemos georganiseerd.

Extra maand Spaanse les

Is acht weken Spaanse les voor jou niet genoeg en zou je graag langer met de Spaanse taal aan de slag gaan? Boek dan een extra maand Spaanse les. Dit bestaat uit vier lessen van 3 uur per week, waarvan 1 les een praktijkles is. In totaal heb je dus 16 extra lessen van 3 uur.

 

Examens op alle taalvaardigheden (spreken, lezen, gesprekken voeren, schrijven en luisteren) zijn hierbij inbegrepen. De examens van The Palmtree Project staan gelijk aan de DELE examens.

Inclusief: 

 • 16 extra lessen

 • 4 lessen per week (van 3 uur)

 • Examens op alle taalvaardigheden

 • Certificaat met behaalde resultaten

Prijs: €449,- (excl. 21% BTW)

Yoga pakket 

Houd jij van yoga? Of wil je dit gaan ontdekken tijdens je tussenjaar project in Spanje? Dan is dit het moment, want met dit pakket krijg je yogalessen aan het strand!

Tijdens een yogales doe je oefeningen waarin je een houding langer vasthoudt. Bij een zonnegroet beoefen je een reeks houdingen achter elkaar om je lichaam op te warmen, te versterken en flexibel te maken. Doordat we vaak met stress en druk te maken krijgen, is niet bij iedereen de balans van lichaam en geest optimaal. Met yoga kun je dit evenwicht herstellen. Je maakt je lichaam flexibel en je wordt meer bewust van in het moment leven.

Tijdens de privé 1:1 meditatie geef je aan de yogadocente aan waar jouw behoeftes liggen. De meditaties worden dus op jouw persoonlijke wensen aangepast. Samen mediteren jullie een half uur en bespreken jullie het na. Je kunt door mediteren onder andere stress verminderen, je zorgen een plekje geven en je hoofd leeg maken.

 

Klinkt dit als iets voor jou? Boek dan dit yoga pakket waar je gebruik van kunt maken tijdens je deelname aan The Palmtree Project.

 

Inclusief: 

 • 8 weken lang yoga buiten aan het strand

 • 2 x per week yoga waarvan 1 x sunset yoga

 • 1 x een 1:1 meditatie 

 • 1 x verdiepende yoga workshop van een dagdeel

 

Prijs: €299,- (excl. 21% BTW)

Surfen & Windsurfen

Wil je graag iets actiefs doen tijdens je verblijf in Valencia? En lijkt het je leuk om iets nieuws te leren? Kies dan voor deze activiteit waarbij je surfles krijgt aan het prachtige strand van Valencia! Je kunt daarbij kiezen tussen surfen of windsurfen. Vaak vindt de les plaats bij Playa de las Arenas, waar je samen met een instructeur zal leren surfen. 

 

Let op: de optie voor deze activiteit is afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Duur: 1,5 a 2 uur

Inclusief:

 • Surfboard 

 • Instructeur 

 • Wetsuit (indien nodig) 

 • Verzekering 

 • Life-jacket

Prijs: €25,- p.p. 

Image by Austin Neill

Street art workshop

Image by Maxime Bhm

Deze activiteit begint met een street-art tour van een professionele gids door Valencia. Vervolgens ga je zelf aan de slag tijdens een graffiti workshop met professionele spray op een straatmuur in Valencia. Je krijgt hierbij advies en hulp van een graffiti- en designexpert die instructies geeft om het materiaal correct te gebruiken.

Duur: 2 uur

Inclusief:

 • Street-art tour door professionele gids 

 • Graffiti workshop door graffiti-expert 

 • Advies en hulp door graffiti-expert

 • Professioneel materiaal om eigen street-art te maken

Prijs: €45,- p.p.

Paella maken (en opeten!:)

Altijd al willen weten hoe je een echte paella bereidt? Dan is Valencia de beste plek om dit te leren, want de paella komt hier vandaan! 

 

Tijdens dit uitje ga je zelf een echte Valenciaanse paella maken met lokale en verse ingrediënten. Allemaal afkomstig van de markthal in Valencia. Als je aan het eind van de ochtend de paella-kookcursus doet, ga je met z’n allen naar de markthal om ingrediënten te halen. Ga je liever voor de avond, dan zijn alle ingrediënten al voor je gekocht.

Eenmaal in de paella-kookschool ga je aan de slag! Een Spaanse chef legt jou stap voor stap uit hoe je de beste paella maakt. Voordat je je eigen paella serveert en opeet, krijg je eerst een aantal voorgerechtjes met drankjes erbij. Om de dag goed af te sluiten krijg je een typisch Valenciaans dessert.

Duur: 2,5 á 4 uur

Inclusief: 

 • Diverse voorgerechten

 • Ingrediënten paella 

 • Je eigengemaakte paella 

 • Valenciaans dessert 

 • Drankjes 

Prijs: €59,95 p.p. 

Paella eten

Fietstour met hapje en drankje

Tijdens deze fietstour zie je alle hoogtepunten en bijzondere plekjes van Valencia en stop je ondertussen voor een drankje en een zoet hapje.


De tour wordt gegeven door een Nederlandstalige gediplomeerde gids die jou de mooiste plekken van de stad laat zien en je alles vertelt over de geschiedenis van Valencia. Bovendien krijg je de beste tips voor waar je moet zijn in Valencia. 

 

Perfect dus als je net bent aangekomen in Valencia en alles op de fiets wilt ontdekken!

Duur: 3 uur 

Inclusief:

 • Fiets 

 • Nederlandse gids 

 • Drankje

 • Zoet hapje 

Prijs: €34,95 p.p. 

...of wil je langer blijven in Spanje na het tussenjaar project?

Ontdek dan het avontuurlijke en ruige Andalusië tijdens deze geweldige rondreis van 14 dagen! 

 

Ga op avontuur naar het zuidelijkste gedeelte van Spanje! Pak je backpack en vergeet luxe, want alleen dan kom je op de mooiste plekken terecht! Witte bergdorpen, rauwe rotsen, een diepblauwe oceaan. Jazzmuziek in verscholen kelders, eeuwenoude kathedralen en een biertje voor een euro: Andalusië is het échte Spanje, zegt men. Een plek waar de tijd lijkt stil te staan. 

 

Murcia 

Vanuit Valencia pak je de trein naar Murcia. Een opwarmertje voor de reis want al grenst Murcia aan Andalusië, het is nog niet de eindbestemming. Murcia is een grote studentenstad waar je in een hostel slaapt en danst tussen de Spaanse studenten in een van de vele bars die de stad kent. 


Las Negras en Cabo de Gata

Tijd voor ongerepte natuur. Per bus slinger je dwars door het ruige berg- en rotsachtige landschap van Cabo de Gata: een nationaal park en tevens het grootste beschermde kustgebied van Andalusië. Hier ontdek je de witte bergdorpen en haar inwoners. Je maakt je kennis met de hoeder en zijn berggeiten en aanschouw je de scherpe pieken en okergele rotsen die steil opstijgen uit de helderblauwe Middellandse zee. Je overnacht in Las Negras terwijl buiten de straatmuzikanten flamenco spelen. 

 

San Pedro 

Iets verderop in een verscholen, paradijselijke en vruchtbare baai leven hippies in zelfgebouwde huisjes van palmbladeren en platte rotsen. Vanuit de hele wereld trokken zij naar ‘San Pedro’ om daar samen een beter bestaan te creëren. De enige manier om de baai te bezoeken is per voet, een hike van ongeveer een uur, of per boot als er een vriendelijke visserman zin heeft in een tochtje. Je gaat er naartoe om verhalen te horen over hoe het is om te leven met enkel de natuur om je heen. 

 

Granada 

We verlaten Las Negras en reizen per bus en trein naar Granada. Het oude boemeltje brengt ons dwars door het berggebied Sierra Nevada naar de stad waar Vermouth, Jazz en Flamenco op elke hoek van de straat te vinden zijn. Natuurlijk slaan we het Moorse paleis El Alhambra niet over, een van de wereldwonderen en in deze stad. Maar we ontwijken daarna snel de toeristen en dompelen ons onder in de authentieke wijk El Albacin, waar de locals het leven vieren op de oude pleinen en smalle straatjes.

 

Malaga 

Tijd om terug te gaan naar de zee. We zeggen de bergen gedag en reizen naar Malaga, de op één na grootste stad van Andalusië. Een plek om alle indrukken te verwerken en langzaam weer aan het ‘gewone’ leven te wennen. 

 

Inclusief: 

 • Vervoer van Valencia - Murcia - Las Negras - Granada - Malaga 

 • Overnachtingen in alle steden

 

Prijs: €1199,- (excl. 21% BTW)

Image by Enrique Vidal Flores
spanje-cabogata.jpg
sanpedro.jpg
Image by Jorge Fernández Salas
Image by Martijn Vonk
spanje_thump.jpg
bottom of page