Book club

Christa: "Al mijn vrienden weten ondertussen wel dat ik een wandelende bibliotheek ben. Ik lees ontzettend veel en ik vind het dan ook onwijs leuk om iedereen om mij heen boekentips te geven. Hieronder vind je boeken die mij het meest hebben geïnspireerd de laatste tijd of waar ik het meest van genoten heb. Heb jij trouwens een tip voor mij? Ook dat vind ik altijd ontzettend leuk, laat het me weten via instagram of whatsapp."

Love revolution

Nadja van Osch

Dit is echt een "must read" voor als je open staat voor persoonlijke ontwikkeling. Met haar boek "Love Revolution" nodigt Nadja je uit om te kiezen voor liefde in plaats van voor angst. Om de regie van je eigen leven terug te nemen en te vertrouwen. Ze geeft je wetenschappelijke inzichten mee, maar ook een kijkje in haar persoonlijke leven/verleden en hele handige oefeningen om zelf meer bewust te worden. Dit is niet nog een zelfhulpboek zoals er al zoveel van zijn. Dit boek is vernieuwend en daagt je uit om ook echt daadwerkelijk actie te ondernemen om je eigen leven te veranderen. 

547x840.jpeg

The Beekeeper of Aleppo

Christy Lefteri

Ik hou er van om een boek soms in het Engels te lezen. Dat geeft soms net wat meer context, vooral als het boek oorspronkelijk in het Engels geschreven is. Ik vind het belangrijk om een boek te lezen in de taal waarin het geschreven is. Meteen goed voor mijn Engels. Dit was een van de boeken die ik het laatste jaar echt niet weg kon leggen. Ik kon er letterlijk lezend mee over straat lopen omdat ik niet kon stoppen. Meeslepend. Actueel en zo geschreven dat je ontzettend gaat meevoelen met de personages. 

Screenshot 2022-01-04 at 13.16.02.png

Home body

Rupi Kaur

Rupi Kaur, voor altijd mijn "all-time favourite". Deze vrouw schrijft prachtige gedichten. Herkenbaar. Vol levenslessen. Unieke inzichten over de wereld waar we in leven. Lees vooral ook de voorgaande bundels; Milk and Honey en The sun and her flowers. Maar Home body vind ik toch wel het pronkstuk. Maar wellicht omdat dit boek zo dichtbij mijn eigen persoonlijke ontwikkeling op dit moment staat. En als je het kan, lees deze dan alsjeblieft ook in het Engels. Zoveel meer toegevoegde waarde. 

Screenshot 2022-01-04 at 13.22.09.png

Nu ik je zie

Waar te koop?

Merlijn Kamerling

Toen het boek "Toen ik je zag" van Isa Hoes over de zelfdoding van Antonie Kamerling uitkwam zat ik echt aan het begin van een zware depressie. Het was dan ook echt tranen met tuiten toen ik dat boek las. Maar het bracht me heel veel troost. Hetzelfde gebeurde opnieuw met "Nu ik je zie" van zijn zoon Merlijn. Herkenbaar voor mijn naasten en confronterend voor mezelf. Maar op een positieve manier. Wat een prachtboek.Opnieuw alleen maar gehuild. ("Terwijl ik serieus bijna nooit huil bij series, films of boeken", okay bijna nooit. Soms wel dus;)

Screenshot 2022-01-04 at 13.23.35.png

Normal people

Sally Rooney

Een prachtig modern en meesleepend liefdesverhaal. Een verhaal dat je met een leeg gevoel achterlaat. Een verhaal waar je nog dagen lang over na blijft denken. Ik las eerst het boek en ik keek daarna de serie. Wat ik niet aanraad. Het boek geeft meer informatie waardoor je bij de serie met vragen blijft zitten, is wat ik merkte. 

Screenshot 2022-01-04 at 13.25.11.png

Honderd jaar eenzaamheid

Waar te koop?

Gabriel Garcia Marquez

Eigenlijk zou ik bij deze tip vermelden dat je deze in het Spaans zou moeten lezen. Maar dat is natuurlijk niet zo realistisch en ook in het Nederlands vind ik deze niet onder doen. Voor mij is dit een klassieker. Een boek dat ik tien jaar geleden voor het eerst las. Een verhaal dat zo uniek is dat ik het nog altijd helemaal terug kan halen. Een verhaal dat is gaan leven in mijn hoofd. Fictie maar met onderliggende gedachten over het leven, de wereld en de samenleving. 

Screenshot 2022-01-04 at 13.26.46.png

Familieopstelling

Kluun

Ik denk dat het met de boeken van Kluun zo is dat je fan bent of niet. Ik ben altijd al fan van Kluun geweest. En dit was zo dan ook een boek dat ik niet kon wegleggen. Daarnaast vind ik het thema 'familieopstelling" erg interessant. Ik heb hierover geleerd tijdens opleidingen en ik zie het als enorm belangrijk en waardevol dat Kluun je bezig houden met persoonlijke ontwikkeling, therapie aangaan en of familieopstellingen doen voor jezelf normaliseert in de maatschappij van nu. 

Screenshot 2022-01-04 at 13.28.33.png

Reasons to Stay Alive

Matt Haig

Reasons to Stay Alive creëert een toegankelijkheid rond geestelijke gezondheid die vandaag de dag van vitaal belang is in onze cultuur. Zelfs als je niet worstelt met angst, depressie of een ander aantal psychische stoornissen, is dit boek nog steeds waardevol voor degenen die in je leven er wel mee worstelen. Een mooi boek om cadeau te geven ook. 

Screenshot 2022-01-04 at 13.30.08.png

De kracht van rust

Waar te koop?

Mirjam van der Vegt

Aan het lezen....

Screenshot 2022-01-04 at 13.33.06.png